Громадська рада Павлограда обговорила, чим займатиметься

684

14 вересня у Павлограді пройшло засідання Громадської ради. До неї увійшли представники  41 громадської організації, на це засідання прийшло 29.

Сьогодні обрали заступників голови Ради. Ними стали Антон Нечаєв і Анжела Куксенко.

Проголосували за те, що у випадку необхідності можна провести зустріч на платформі ZOOM, а голосування проводити у Viber-групі.

Також обговорили і плани на найближчі два роки. Серед них такі питання як занедбані будівлі в місті та їхня доля, громадський транспорт, вивіз і сортування сміття, водопостачання міста та ін.

Громадська Рада — це консультативно-дорадчий орган при міськвиконкомі. До нього входять люди на громадських засадах, без зарплатні. По суті, Рада може лише щось порадити, вказати на якусь проблему і шляхи її вирішення.

«Кожен з членів Громадської Ради може готувати свої пропозиції, звернення. Вони будуть розглянуті і підтримані або не підтримані», — каже Оксана Горова. Далі звернення від Громадської Ради можуть надсилати в різноманітні інстанції, служби, наприклад, до Верховної Ради або Кабміну.

На наступних засіданнях членам Ради презентують бюджет міста. Також, можливо, буде обговорення перейменування міста, якщо цього вимагатимуть на державному рівні.