Лікарні зобов’яжуть до кінця року встановити кондиціонери у палатах

419
Фото life.pravda.com.ua

Зараз кондиціонери встановлені лише у 12% палат лікарень України. До кінця року зобов’яжуть заклади встановити кондиціонери у палатах та ординаторських. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

«Закликаю керівників лікарень активно готуватися до наступного літа вже зараз. Міністерство охорони здоров’я допомагає лікарням і з залученням коштів для реконструкції, і з забезпеченням дороговартісним обладнанням. Забезпечити ж комфортні умови перебування безпосередньо в палатах — це те, що фінансово під силу самим закладам. Ми бачимо це із тих залишків коштів, які є сьогодні на рахунках в лікарнях», — зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Найбільше палат з кондиціонерами є у медзакладах Києва — 30% та у медзакладах  Дніпропетровщини — 23%.  Найменш забезпечені кондиціонерами лікарні Волинської області, де кондиціонери є лише у 2% палат. Всього на 5% забезпечені кондиціонерами лікарняні палати у медзакладах Вінниччини, Львівщини та Чернігівщини.

«Лікарні, які увійшли до спроможної мережі та які не зможуть забезпечити кондиціонерами свої приміщення відповідно до вимог, — втратять можливість контрактуватися із Національною службою здоров’я за певними пакетами вже з 1 січня 2024 року», — йдеться у повідомленні МОЗ.