Громадська Рада пропонує залишити Павлоград Павлоградом (на честь Святого Павла)

690

У Павлограді продовжуються обговорення того факту, що місто збираються перейменувати. Нагадаємо, що Павлоград увійшов до списку топонімів, які містять символіку російської імперської політики.

На засіданні Громадської Ради Павлограда презентували результати опитування, яке проводилося у Павлограді за допомогою Google-форми. У ньому взяли участь 9944 людини. 82,9% проголосували за перейменування Павлограда на честь Святого Павла, залишивши слово «Павлоград». 

4,8% не підтримало жодного варіанту, 4,6% проголосували за Матвіївськ, 3,6% за Благомир, 4% за Слагород. Ті, хто проходив опитування, могли запропонувати свої варіанти. Там були і Хижняків, і Гірничоград, і Вовчанськ і Світличний, і багато інших (на слайді).

Члени Громадської ради, до якої входять представники 40 організацій міста, не підтримали ідею з перейменуванням, адже, як свідчать історики, немає жодного документа про те, що Катерина ІІ назвала місто на честь свого сина. Громадська Рада буде готувати своє звернення до Інституту Національної пам’яті України. Проте невідомо, чи вплине це на рішення.

Читайте  також: Український інститут національної памʼяті пропонує перейменувати Павлоград