У Павлограді презентували мобільні бригади допомоги при домашньому насильстві

422

У Павлограді працюють соціально-психологічної допомоги —  це команди психологів і соціальних працівників, які надають допомогу постраждалим від домашнього насильства та або насильства за ознакою статі. Проект реалізується за підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення,  урядів Великої Британії, Канади та США.

495 постраждалих отримали різні соціальні послуги. У безпечні місця переселено 7 сімей, в тому числі з дітьми.

«Іноді постраждалі звертаються до нас повторно, і для цього є свої причини. Хтось не наважується прийняти рішення з першого разу, хтось — починає діяти, але потім переймається долею кривдника. Ситуації різні, але ми знаємо як діяти в кожному випадку», — кажуть спеціалісти.

Отримати телефонні консультації можна щодня з 9:00 по 21:00 за номером 067 452 42 16; 099 452 42 16. Допомога надається безоплатно та конфіденційно.

Боротися з домашнім насильством мобільній бригаді допомагають міські служби — поліція, Центр надання соціально-психологічної допомоги, Служба у справах дітей, відділ освіти, муніципальна варта, управління соціального захисту.

Також у Павлограді запрацювала «Служба підтримки дітей» — один із чотирьох денних центрів, які працюють на Дніпропетровщині. Один з них два тижні тому відкрили в Павлограді.

«Там дітки в атмосфері любові, турботи, уваги отримують психологічну допомогу і мають можливість брати участь у різних заходах і майстер-класах», — коментує Ольга Ісаєва, директорка Центру.

Читайте також: У Павлограді працює «Служба підтримки дітей»: що це таке

Як повідомила заступниця міського голови Павлограда Аліса Рябова, завдяки роботам служб та громадських організацій Павлоград став одним із 15 міст-учасників проєкту «Міста і громади, вільні від домашнього насильства».

Читайте також:У Павлограді провели соціальний експеримент, який стосувався домашнього насильства (ФОТО)

«У нас давно була мрія створити центр денного перебування і кризову кімнату в місті. І так випало, що ми знайшли це приміщення на селищі шахтобудівників, колишня спід-лабораторія. Створено проект, кошторисна документація. Сьогодні останній день тендера на будівельні роботи. Нам виділяють кошти по нашому кошторису і, я думаю, в найближчі часи ця установа з’явиться», — розповіла Аліса Рябова.