«Це потрібно було зробити у 1991 році»: у Павлограді запустили процес перейменування вулиць (ВІДЕО)

5363

Сьогодні, 27 вересня, Громадська рада Павлограда ознайомилася із результатами опитування щодо перейменування вулиць. Як вже раніше писав Павлоград.dp.ua, мова йде про дерусифікацію назв — зміну назв вулиць, які не мають стосунку до України, а були так названі в радянські часи.

Перед засіданням Громадська рада хвилиною мовчання згадала усіх загиблих внаслідок вторгнення Росії. Це перше засідання ГР з початку масштабної війни.

«Хочу відповісти на деякі коментарі, які були під постами про перейменування. Деяких обурювало, що це не на часі. Я скажу, що ми дуже запізнилися з цим процесом. Якби ми це зробили в 1991 році, коли Україна оголосила себе незалежною державою, то, можливо, і історія наша була б зовсім іншою, і трагічні події сьогоднішнього дня могли б не статися», — сказала заступниця міського голови Аліса Рябова.

Вона підкреслила, що жодних фінансових витрат для людей не буде — таблички з новими назвами зроблять за кошт міського бюджету. Щодо зміни документів, то при купівлі-продажу майна нову назву впишуть у нові документи.

«Наша вулиця Західнодонбаська вже давно перейменована і жодних витрат ні як фізична, ні як юридична особа, ні як ОСББ  ми не понесли», — підтвердила голова Громадської Ради Оксана Горова.

Мова йде про нові назви для 60 вулиць і провулків. В онлайн-опитуванні щодо перейменування взяли участь понад 900 людей. Більшість згодні з перейменуванням.

Процес вже розпочався — далі нові назви затвердить виконком і міська рада.

Зі списком нових назв, які запропоновані, можна ознайомитися тут.