У Павлограді реалізували проект з психологічної підтримки для батьків і дітей

289

У Павлоградському історико-краєзнавчому музеї створили простір для емоційного розвантаження батьків і дітей ВПО та місцевих мешканців. Тут провели серію психологічних тренінгів і арт-терапій. Проєкт «Психічне здоровʼя для України» за підтримки Швейцарії в Павлограді реалізовували ГО «Молодіжний центр спілкування «Позитивний Павлоград» у партнерстві з Павлоградським історико-краєзнавчим музеєм.

«У нашій групі ми навчалися, як реагувати на стреси, як травми відчуваються в тілі, яку самодопомогу можна використовувати відносно себе та своїх дітей. Цей проєкт — про пізнання себе і те, як допомагати психологічно і собі, і своїй дитині, і навіть колегам по роботі. Кожен учасник провів величезну роботу над собою», — каже психологиня проєкту Олександра Бєлєніннік.

Провели серію зустрічей з психологом. Доки батьки займалися, діти гралися, робили аплікації, брали участь у квестах, розгадували загадки, малювали та ін.

«На проекті діти-ВПО мали дозвілля, спілкування, нові знайомства. А для себе я отримала навички, як тримати себе в рівновазі, сприяти тому, щоб мої діти не дуже лякалися тому, що відбувається в країні», ― коментує Вероніка, одна із учасниць проєкту.

Завдяки проєкту у музеї з’явилися нові лави, полиці, столи, термопот, крісла-груші, різноманітне приладдя для проведення майстер-класів з дітьми та дорослими. Крім цього, учасники проєкту отримали гігієнічні набори.