У Павлограді провели соціальний експеримент, який стосувався домашнього насильства (ФОТО)

351

Вперше у Павлограді провели соціальний експеримент. Він називався «Що обереш ти?» і стосувався домашнього насильства. Експеримент проводили громадські організації в рамках «Адвокаційної кампанії «Місто щасливих людей».

Відвідувачам торговельного центру пропонували обрати що б вони зробили, якби стали свідками домашнього насильства. Облаштували 10 точок, де волонтери ставили це питання перехожим, давали їм різні варіанти відповідей. Наприклад, «нічого не робитиму, оскільки це не моя справа і я не маю втручатись у чужі сімейні конфлікти» або «зловлю себе на думці, що хотів-(ла) б втрутитись, але не знаю як саме потрібно чинити в цьому випадку».

Цікаво, що, як повідомили Павлоград.dp.ua в ГО «Центр інноваційного розвитку «Персона», більшість опитаних (46,31%) обрали варіант відповіді «зателефоную в поліцію і повідомлю про те, що відбувається».

Загалом вдалося опитати 773 людини.

«Проєкт націлений на змінення соціальних норм, створення поштовху для населення. Експеримент допоможе зрозуміти, чи знають містяни про проблему домашнього насильства, куди треба звертатися, яким чином спілкуватися і жити в просторі, де соціальними нормами є ненасильницьке спілкування, гармонійні стосунки, комунікація на рівні довіри і поваги один до одного, врахування прав людини і дитини», — розповіла Олена Кочанова, голова ГО «Центр інноваційного розвитку «Персона».

Учасникам експерименту видавали інформаційні брошури або буклети з покроковими інструкціями, як правильно реагувати на домашнє насильство і куди звертатися.

Читайте також: Павлоградець жбурнув у дружину пачкою соку: справа дійшла до суду

Довідка Павлоград.dp.ua:

Ініціативу реалізує в громаді ГО «Центр інноваційного розвитку “Персона”» та БФ «Турбота» у межах співпраці UNFPA та ГО «Інноваційні соціальні рішення» за підтримки Бюро гуманітарної допомоги USAID.