У Павлограді переселенці з Маріуполя презентували виставу

1049

У Павлограді родина Сладкових, переселенці з Маріуполя, створили разом з місцевими творчими людьми виставу-феєрію «Від папірусу до гаджета». Авторка віршованої п’єси — Марія Сладкова з Маріуполя. Аудіо та візуальне оформлення створив її чоловік Олександр Сладков. А режисеркою п’єси стала павлоградка, засновниця фольклорно-обрядового театру «Вертеп Марії» Марія Кравченко.

«Це молодіжна вистава. В ній підіймаємо проблеми самотності молоді… Наша п’єса про те, що все іде від папірусу до гаджету. Змінюється все, змінюємося і ми. Але все актуально — і папірус, і книга і гаджет… І кожен може обирати все, що йому до вподоби», — розповідає Павлоград.dp.ua Марія Сладкова.

Створення вистави вимагає багато сил і часу. Репетиції проводили навіть під час відключень світла, підсвічуючи собі ліхтариками.

У червні виставу презентували павлоградцям. Твір розповідає дивовижну історію, яка сталася з трьома молодими людьми у бібліотеці. У сюжеті була як казка, так і реальність — вистава описує, як книги «говорять» зі своїми читачами, даючи їм відповіді на їхні питання.

На виставу прийшло більше сотні глядачів.

По-перше, твір повністю віршований, а по-друге, супроводжувався різноманітними світловими та звуковими ефектами. Це був перший такий досвід для Павлограда.

У Маріуполі родина Сладкових працювала у сфері культури, у Міському палаці культури «Український дім» м. Маріуполь.

Пережили 4 місяці окупації, під час якої Олександр отримав осколкове поранення в ногу… Пережили і обстріли, і відсутність світла, води, їжі, ліків. Незважаючи на це, продовжують займатися творчістю вже у Павлограді. Не полишаючи надії повернутися у рідний Маріуполь.

Сладкови є засновниками творчого хабу «Сучасна Україна», зараз подорожують по Україні, відвідуючи центри «Я — Маріуполь» зі своїми програмами.

Матеріал написаний за підтримки ГО “Інститут масової інформації, що реалізує проєкт “Підтримка активних громадян під тиском в Україні” за фінансової підтримки Європейського Союзу