У Павлограді попрощалися з «азовцем», якого росіяни вбили в Оленівці (ВІДЕО)

7910

Сьогодні, 22 липня, в останню путь у Павлограді провели воїна «Азову» Віталія Литвина (позивний «Кадет»). Йому навіки залишилося 24 роки.

Військовий з бригади «Азов» брав участь в боях за Маріуполь, тримав оборону «Азовсталі», а 16 травня вийшов за наказом вищого військового керівництва в полон. В ніч на 29 липня загинув внаслідок теракту в Оленівці — тоді росіяни підступно підірвали барак з «азовцями». Рідні довго сподівалися, що Віталій вижив, але експертиза ДНК підтвердила його загибель.

Віталій народився у Павлограді. Після закінчення 9 класу навчався у Павлоградському коледжі Національного технічного університету «Дніпровська політехніка».

«Він був доброзичливую людиною. Старався бути кращим в усьому — в навчанні, у спорті. Завжди заступався зв слабких», — розповів Дмитро, одногрупник Віталія.

Ще один одногрупник, Давід, розповів, що Віталій був старостою групи, лідером, мотиватором для всіх.

Після технікуму хлопець вступив до Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». Працював таксистом, водіння було його хобі. Мріяв подорожувати та об’їздити пів світу. З 2021 року Віталій служив у лавах окремого загону спеціального призначення «Азов» Національної гвардії України. Був водієм. З перших днів повномасштабної війни Кадет стояв на захисті Маріуполя та заводу «Азовсталь».

Солдат Литвин був нагороджений медаллю «За військову службу Україні». У Віталія залишилися батьки, бабуся, дідусь, племінник, племінниця, сестри, дядько, тітка і наречена.