Хлопець з Павлограда отримав «Волонтерську премію-2022»

1839

20-річний Дмитро Новокрестов, який закінчив павлоградську школу №5, а зараз навчається у Київському Університеті Культури, став лауреатом «Волонтерської премії» від ініціативи Євромайдан SOS.

Дмитро навчався в школі організаторів дозвілля «Забава» , м. Павлоград. Це навчання стало поштовхом до вибору майбутньої професії — івент-менеджера. З 2014 року займається волонтерством. Більше 5 років брав участь у різних проектах ГО МЦС «Позитивний Павлоград», а у 2020 році долучився до Товариства Червоного Хреста України та став волонтером Павлоградської міської організації.

З березня 2022 року Дмитро є волонтером в БО БФ «Українська Освітня Фундація», спільно з організацією реалізував 8 зборів. Сам написав проєкт та надавав ліки для підтримки діяльності організму в людей, які не мають щитоподібної залози. Завдяки цьому проєкту понад 200 людей отримали життєво необхідні ліки.

«Ця тема стала близькою через потребу в ліках для близької мені людини, а потім публікацій з пошуками ліків стало більше, і все більше знайомих облич я почав бачити серед тих, кому потрібна допомога», — говорить хлопець.

Вдалося допомогти волонтерському хабу в Дніпрі, який опікується евакуйованими з Маріуполя, відправити певну кількість ліків в Херсон.

Також Дмитро збирає шкільне приладдя для дітей з деокупованих територій, теплі речі, вітаміни, речі гігієни.

Зараз Діма живе в Києві, у вільний час варить соєві свічки і продає. Частину виручених коштів віддає на благодійність.

«Волонтерство — це моя форма вдячності за життя, яке живу. Це спосіб, який допоможе вірити в добро та творити добро. Це мій стиль життя, це невіддільна частина мене. Це певний профіль в якому я все на високому рівні, тому важко буде жити без волонтерства і допомоги людям», — каже Дмитро Новокрестов.

Найближчим часом він планує поновити діяльність в Товаристві Червоного Хреста в Україні та продовжувати допомагати в БФ «Українська Освітня Фундація».

Довідка Павлоград.dp.ua:

Премія є найбільшою найпопулярнішою волонтерською відзнакою в країні і проводиться вже 9-й рік.