В Україні жінку покарав суд за розповсюдження своїх інтимних відео

852

У Нових Санжарах Полтавської області суд визнав місцеву жительку винною у виготовленні та збуті продукції порнографічного характеру (ч. 2 ст. 301 КК України). Її оштрафували на 34 тис. грн за поширення у приватних повідомленнях у Telegram власних інтимних відео. Також суд конфіскував у неї мобільний телефон, обґрунтувавши тим, що пристрій є знаряддям злочину.

Про це йдеться у статті видання «Букви».

Жінка у лютому 2023 року зняла на телефон два відео із власною мастурбацією, які зберігала на своєму девайсі. Через Telegram надіслала їх іншому користувачу у приватні повідомлення. Третя особа підгледіла її листування та заявила про це в поліцію.

Суд вирішив, що дії підсудної «…містять цинічну, непристойну, спеціальну демонстрацію геніталій, не відповідають моральним критеріям, ображають честь і гідність людини, спонукаючи негідні інстинкти та містять порнографічний зміст…».

Експертиза показала, що відео належать до продукції порнографічного характеру.

5 липня жінка уклала угоду про визнання провини з прокурором, за п’ять днів суд затвердив угоду та призначив жінці покарання.

Проте в інтернеті ця історія набула розголосу, і деякі активісти стали на захист обвинуваченої, адже приватний обмін інтим-контентом можна трактувати як таємне листування, а створення такого контенту — як творчість.

Поки що вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному суді протягом місяця.