У Павлограді презентували виставу-арт-терапію (ФОТОРЕПОРТАЖ)

330

У суботу, 3 червня у Міському культурно-дозвільницькому центрі презентували виставу-феєрію «Від папірусу до гаджета», створену переселенцями з Маріуполя, подружжям Марією та Олександром Сладковими.

Допомогли реалізувати їхню творчу ідею засновниця фольклорно-обрядового театру «Вертеп Марії» Марія Кравченко та місцеві молоді актори і працівники сфери культури.

Вистава розповідає дивовижну історію, яка сталася з трьома молодими людьми у бібліотеці. У сюжеті була як казка, так і реальність — вистава описує, як книги «говорять» зі своїми читачами, даючи їм відповіді на їхні питання.

«Ця вистава — це арт-терапія. Ми дуже раді, якщо вона дала вам можливість відволіктися від того, що коїться навколо», — каже авторка Марія Сладкова.

На виставу прийшло більше сотні глядачів.

По-перше, твір повністю віршований, а по-друге, супроводжувався різноманітними світловими та звуковими ефектами. Це був перший такий досвід для Павлограда.

Родина Сладкових пережила кілька місяців в окупації Маріуполя — бомбардування з літаків, обстріли з артилерії і танків. В їхню квартиру залетіли уламки снаряду, поранивши Олександра в ногу. В червні минулого року Сладкови виїхали до Павлограда, адже залишатися в окупації з їхньою патріотичною позицією вже було небезпечно.

Сладкови є засновниками творчого хабу «Сучасна Україна», зараз подорожують по Україні, відвідуючи центри «Я — Маріуполь» зі своєю програмою «Дива». Можливо, цю програму вони презентують і в Павлограді.