У Павлограді попрощалися із засновником телебачення Ігорем Ледіним

1302

Сьогодні у Храмі Архистратига Михаїла Православної Церкви України у Павлограді відспівували Ігоря Дмитровича Ледіна. Засновника «Незалежного Павлоградського телебачення», який у 1991 році створив перший в Павлограді і другий в Україні місцевий телеканал. Вперше павлоградці змогли побачити на екрані себе, своїх знайомих. Майже кожна передача ставала сенсаційною та обговорювалася.

Читайте також: Пішов з життя Ігор Ледін — він створив перше у Павлограді телебачення

Прощалися з Ігорем Ледіним не тільки його родина і друзі, але і колеги-журналісти.

«Ми вірили йому. Він багато працював шахтарем — понад 20 років. А потім він вирішив створити телебачення. Уявіть собі Харків, і уявіть собі Павлоград. Тоді виникли незалежні телебачення у Харкові, і у Павлограді. Ми горді тим, що працювали поряд з ним», — сказав Володимир Сторчаков, головний редактор газети «Рідний край».

Журналістка Тетяна Верба прокоментувала, що Ігоря Ледіна всі пам’ятатимуть як правдолюба.

«Таких людей дійсно у місті немає, або дуже мало. Він повністю заслуговує на те, аби пам’ять у місті про нього увіковічнили. Щоб він мав звання почесного громадянина або назвати його ім’ям принаймні вулицю», — каже Тетяна Верба.

Учні Ігоря Ледіна стали журналістами, працювали на різних каналах.

Присутні згадали, як колона шахтарів у 7 тис. людей йшла до Дніпра, а потім тисяча людей йшли на Київ. Усюди протестувальників супроводжувала камера Ігоря Ледіна, а по вечорах ходу показували по Павлоградському ТБ. Саме це не дало «задушити» цей похід, під час якого шахтарі добивалися виплати зарплат.

«Ігор Дмитрович був засновником першого Незалежного телебачення міста Павлоград. У мене на книжній поличці чимало літератури на шахтарську тематику, зокрема книги Ігоря Дмитровича про робітничий рух Західного Донбасу, справжній скарб — хроніка ходи шахтарів Першотравенська, Тернівки та Павлограда до Києва та створення Незалежної профспілки гірників України. І, до речі, чи не єдиним джерелом інформації, яке регулярно інформувало про все, що відбувалось у тому славетному поході, було саме створене Ледіним павлоградське телебачення», — зазначив на Фейсбук-сторінці профспілковий лідер Михайло Волинець.