Пішов з життя Ігор Ледін — він створив перше у Павлограді телебачення

956

На 84-му році життя перестало битися серце Ігоря Ледіна. У 1991 році він заснував Незалежне Павлоградське Телебачення. Ігор Ледін став тим, хто відзняв шахтарські страйки, ці відео стали справжнім історичним свідченням епохи, коли шахтарі пішки пішли на Київ добиватися виплати зарплати.

Він не мав освіти журналіста, працював на шахті. Проте захоплювався відеозйомкою і мріяв про створення ТБ. Взявши кредит, у 1991 році він закупив обладнання і створив перше міське телебачення.

Читайте також: Ігор Ледін: Якби я знову відкрив телебачення, то воно було б таким же, як і раніше. Інакше я не вмію…

Місцеві журналісти 1990-х виходили в прямі ефірі, піднімали гострі теми.

«Ми не боялись говорити людям правду, ні під кого не підлаштовувались. А інакше я не вмію. Це було телебачення, котре всі поважали та всі дивились. І це не моя оцінка. Це оцінка всіх громадян нашого міста. Воно набирало найбільше переглядів в регіоні. Люди й досі, коли десь зустрінуть мене, то згадують «ледінське», як його ще називали, телебачення», — казав Ігор Ледін в одному з інтерв’ю.

Своє телебачення Ігор Ледін не так давно намагався відтворити на Youtube, проте, поважний вік вже не дав йому стати популярним блогером. Зате оцифровані й викладені в інтернет дуже цікаві репортажі, які відображують життя міста 20-30 років тому.