«Не покидати надію на краще»: лікар-переселенець в Павлограді малює картини

649

Вадиму Геннадійовичу Кіріцеву — 78 років. Він народився в с. Павлівка, Донецької області. За професією — лікар, але захоплюється живописом і на День міста презентував свої картини на бульварі Голубицького.

«Народився я в Мар’їнському районі. Потім проживав у м. Красногорівка. Один раз війна «видавила», в 2014 році, переїхав до м. Курахове. А з початком цього ганебного повномасштабного вторгнення переїхав в Павлоград», — розповідає лікар-художник.

У нього в родині — 8 медиків. В сам Вадим Кіріцев працює лікарем-терапевтом. Навіть зараз, у такому поважному віці, веде прийом в одній з приватних клінік Павлограда.

Живописом захопився після 24 років. Малює олійними фарбами у реалістичній манері на полотні і оргаліті. Полюбляє пейзажі і натюрморти. Останнім часом експериментує в техніці вітражного розпису.

«Кожен день хоча б одну годину я приділяю малюванню», — каже Вадим Кіріцев.

У червні у Павлоградському історико-краєзнавчому музеї відкрилася його виставка робіт. Частину картин він подарував бібліотекам.

«Я вдячний місту Павлограду за прийом. Я вже малював краєвиди Павлограда — річку, парк. Така «Павлоградська серія». Усім переселенцям я раджу не впадати у відчай, не покидати надію на краще. Треба себе чимось зайняти. Живопис — це не тільки захоплення, а ще і лікування. На місці попередньої роботи, завідувачем відділення, у мене була галерея з близько 100 картин. Вона була оформлена по програмі арт-терапії», — зазначає Вадим Кіріцев.

Матеріал написаний за підтримки ГО “Інститут масової інформації, що реалізує проєкт “Підтримка активних громадян під тиском в Україні” за фінансової підтримки Європейського Союзу