Павлоградці писали радіодиктант національної єдності (ФОТО і ВІДЕО)

300

Сьогодні тисячі українців долучилися до написання радіодиктанту національної єдності. Цю традицію започаткували у 2000 році. Писали диктант і павлоградці.

Вдруге диктант проводять під час повномасштабної війни і вперше саме 27 жовтня — перенесення пов’язане з переходом Православної церкви на новоюліанський календар. Тож якщо раніше День української писемності та мови відзначали 9 листопада, то з цього року його перенесли на 27 жовтня.

Текст диктанту називався «Дороги України», його написала письменниця та лауреатка Шевченківської премії Катерина Калитко. Читав диктант актор театру та кіно Олексій Гнатковський. Він здобув популярність після ролі Івана Довбуша у фільмі режисера Олеся Саніна.

«Текст дуже гарний, він про нашу Україну, але, мені здається, ведучий читав досить швидко. І в цьому році був, напевно. Найбільший за об’ємом текст. Загалом наш Центр української культури пише диктант вже 11-й рік поспіль. І другий рік — у сховищі», — каже ініціаторка написання диктанту в Павлограді, очільниця театру «Вертеп Марії» Марія Кравченко.

Після написання охочі можуть відправити диктант на перевірку паперовим або електронним листом.