У Павлограді лікарні, що заробляє сотні мільйонів від НСЗУ, продовжують виділяти кошти з міського бюджету

3934
Фото ілюстративне

Павлоградській лікарні виділили 11 млн грн на ремонт травматологічного відділення. Але лікарня може зробити цей ремонт за рахунок грошей, які вона заробляє самостійно по програмі медичних гарантій, — впевнений депутат міськради, лікар-хірург міської лікарні №1 Іскендер Іскендеров.

«У лютому лікарня заробила 55 млн 300 тис. грн. І 40 млн грн у них було на депозиті. Лікарня може провести ремонт за свої кошти. На бюджетній сесії керівник лікарні сказала, що ці кошти вони не мають права використати на ремонтні роботи. Але я написав листа в Національну службу здоров’я України і отримав відповідь — комунальне підприємство має право використовувати ці кошти і на зарплату, і на ремонти», — вважає Іскендер Іскендеров.

За його словами, на два поверхи лікарні №1, що за площею більші за травматологію, отримали  всього 3 млн з міського бюджету. І там ремонт вже майже завершений. А травматологічне відділення «ПЛІЛ» вже має вікна, деякі палати відремонтовані.

Куди підуть 11 млн грн, пояснила на сесії міськради начальниця відділу охорони здоров’я Юлія Дейнеженко.

«1,7 млн грн — на капітальний ремонт ліфта, 9,3  млн грн — на капітальний ремонт травматологічного відділення», — каже Юлія Дейнеженко.

І це лише частина проекту, загальна вартість ремонту сягне 21,7 млн грн.

Читайте також: Лікарня-«міліонер» з Павлограда отримає чималу суму з бюджету на ремонт

В принципі, допомагати лікарні з міського бюджету законом не заборонено. Але саме ця лікарня достатньо отримує від держави — така думка депутата.

«Я вважаю, що лікарня достатньо заробляє, щоб самостійно відремонтувати травматологію. Зараз бюджет лікарні складає третину бюджета міста. Кошти можна було б направити на дороги. У місті вистачає проблем.  За ці кошти можна було б п’ять машин купити бійцям на передову. Я не проти ремонту відділення, але нехай роблять за свої кошти», — каже Іскендер Іскендеров.

За відкритими даними Національної служби здоров’я України, за друге півріччя 2022 року лікарня отримала 299 млн грн за Програмою медичних гарантій. Середньомісячна зарплата середнього медичного персоналу складає близько 21 тис. грн, молодшого медперсоналу — 9,3 тис. грн, а керівників — 74,8 тис. грн, керівників структурних підрозділів — 56,4 тис. грн, лікаря — 33,8 тис. грн.

При голосуванні 5 депутатів утрималися, а 21 проголосували «за».