Біля Мавринського майдану знищили вбиральню

1247

Біля пам’ятки архітектури Мавринський майдан була вбиральня. Її встановили ще до 2014 року. Спочатку вкрали жестяний дах, а зараз приміщення перетворено на руїну. Хоча в мирний час на майдан почали приїжджати туристи і вбиральня там дуже потрібна.

Про це розповів голова Павлоградського міського товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка Микола Заремба на своїй сторінці у Фейсбуці.

«В день весняного рівнодення павлоградські просвітяни, вже традиційно, відвідали Мавринський Майдан. Вже багато років, як ми його взяли під свою громадянську опіку. Скільки нам коштувало сил і коштів щоб прибрати навколишнє сміття і бруд. Майдан, завдяки нашому розголосу, набував популярності, до нього потягнулися відвідувачі з сусідніх областей», — написав Микола Заремба.

За його словами, хтось знищив вбиральню, встановлену силами меценатів, зроблену із силікатної цегли.

«І тут виникає запитання: кому він заважав і чи є в с. Межиріч сільська громада? Хтось постійно нищить Майдан, який простояв сім тисяч років, переніс численні війни і стихійні лиха, розважаючись, тобто заїжджають на верх мотоциклами, машинами, при цьому руйнють правічну рослинність і ґрунт. Мовчати і спостерігати, як руйнують єдиний збережений в Україні Майдан, ми не збираємося. Вандали і ті, хто спокійно за цим спостерігають, обов’язково понесуть покарання», — вважає Микола Заремба.

Вид на Мавринський майдан з висоти пташиного польоту

Читайте також: В мережі з’явилися нові фото унікального Мавринського майдану, що біля Павлограда