Йде зі скандалом: колишнього голову ДніпроОВА Резніченка звільнили від депутатства в обласній раді

944

Колишнього голову Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентина Резніченка звільнили від депутатства в обласній раді на підставі його заяви. Відповідне рішення ухвалили депутати на сесії 3 лютого, пише «Радіо Свобода».

Рішення підтримали 92 депутати, один був «проти», четверо утрималися. Валентин Резніченко був обраний до Дніпропетровської обласної ради за списками від партії «Пропозиція».

Нагадаємо, що  24 січня Президент Володимир Зеленський підписав укази про звільнення п’яти голів обласних військових адміністрацій, зокрема і Валентина Резніченка.

Раніше журналісти опублікували розслідування про зв’язок між Резніченком і компанією, на яку Дніпровська ОВА з березня спрямувала 1,5 млрд бюджетних гривень на відбудову доріг в області, після чого антикорупційна прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтями «зловживання владою або службовим становищем» і «легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом)».

Після цього у Дніпрі правоохоронці провели серію обшуків у фігурантів кримінальної справи, пов’язаної із «Великим будівництвом», серед яких – голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

Журналіст-розслідувач Юрій Ніколов на своїй сторінці у Facebook висловив думку, що тепер Резніченко перетвориться на звичайну людину без державного статусу.

«І значить, якийсь з безчисленних чиновників зможе підмахнуть рішення про внесення Резніченка в систему “Шлях” як Великому волонтеру, і він зможе виїхати за кордон подалі від відморожених детективів. Чого не хотілося б», — пише журналіст.

Сам Резніченко поки не коментував ні обшуків, ні звільнення, ні розпочатого правоохоронцями розслідування.