У Дніпрі проходять обшуки щодо фітнес-тренерки Резніченка і ремонту доріг — ЗМІ

1397

26 грудня Національне антикорупційне бюро проводить обшуки у Дніпрі щодо фітнестренерки Яни Хланти, яка пов’язана з головою Дніпропетровської ОВА Валентином Резніченком. Її фірма лише під час повномасштабного вторгнення РФ отримала 1,5 млрд гривень на ремонт доріг в області.

Про це журналістам «Української правди» повідомили джерела у правоохоронних органах.

Одне з джерел видання розповіло, що в Дніпрі обшуки проходять за 13 адресами. Детективи НАБУ провели обшук також у робочому кабінеті Резніченка та у низці профільних департаментів Дніпропетровської ОВА.

Також слідчі дії були за низкою інших адрес, які фігурують у цій кримінальній справі, розпочатій за статтями «зловживання владою або службовим становищем», та «легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом».

На початку листопада журналісти оприлюднили розслідування про те, що Дніпропетровська ОВА лише за час повномасштабного вторгнення Росії заплатила 1,5 млрд грн фірмі «Будінвест інжиніринг», яка належить навпіл фітнестренерці Яні Хланті, яка мала низку спільних подорожей закордон з керівником ОВА Валентином Резніченком, та менеджеру братів Дубинських, яких ФБР розшукує за фінансові махінації в США.