Пенсії не вистачає: у Павлограді роздавали гуманітарну допомогу літнім людям (ФОТО)

2348

27 вересня у Павлограді роздавали продуктові і гігієнічні набори людям від 85 до 89 років. Отримати набори могли як пенсіонери особисто, так і за них це могли зробити їхні «довірені особи» — діти, сусіди, знайомі. Допомогу привезла організація «Карітас Маріуполь» за підтримки місцевої влади і благодійників. Самі набори передала Польща.

Марія Іванівна — дитина війни, ветеран праці. Сьогодні прийшла за «гуманітаркою».

«Дізналася від знайомої, що тут видають допомогу. Мені 85 з половиною років. Живу у Павлограді. Пенсія 3 тис. грн, ціни високі, намагаюся купувати у знайомих, зі знижками», — розповіла пенсіонерка.

Видачу допомоги анонсують у міських телеграм-каналах, в Управлінні соціального захисту населення. Також ми повідомляли про неї на Павлоград.dp.ua.

«Загалом 1080 наборів — продуктових, гігієнічних, дитячих. Саме ці набори вже роздаємо. Сьогодні категорія людей — 85+. Надалі будемо роздавати іншим нужденним, внутрішньо переміщеним особам, багатодітним батькам, вагітним матерям, людям з інвалідністю 1-2 групи», — розповів отець Ростислав Спринюк, директор Парафіяльного Благодійного Фонду «Карітас Маріуполь».