«До кожної дитини ми знайдемо підхід»: у павлоградських школярів з’явилися нові однокласники (ВІДЕО)

1736
Фото volyn24.com

Коронавірус, а згодом — російське вторгнення, призвели до того, що цей навчальний рік діти майже повністю провели онлайн. З 24 лютого до павлоградської великої родини школярів та педагогів долучилися приїжджі — вимушені переселенці. Школи приймають всіх охочих.

«Не дивлячись ні на що, кожна школа, кожен навчальний заклад нашого міста приймає дітей з різних територій. Дітей, які бігли від війни, яких вивозили батьки. 46 дітей прийняв до своєї великої родини наш заклад. Це 18 учнів 1-4 класів, 18 учнів 5-9 класів і 10 старшокласників. Деякі з них стануть випускниками нашого навчального закладу», — розповіла директорка школи №9 м. Павлоград Лілія Чернецька.

З необхідних документів — заява від батьків, довідка ВПО. Якщо вціліли — особова справа або табель дитини. Якщо цього немає, то достатньо заяви від батьків, документів дитини і батьків. Це обов’язково – паспорт і свідоцтво про народження дитини.

«Якщо є зв’язок з класним керівником з попереднього навчального закладу ми обов’язково зв’язуємося, дізнаємося. Є діти, в тому числі й випускники, які приїхали з тимчасово окупованих територій, де були такі навчальні заклади, як ліцеї, гімназії. І вони привозили з собою залікові книжки, табелі. Ми бачили рівень навчальних досягнень. Ми, звичайно, підемо на зустріч, і будемо дитину оцінювати відповідно до того, з якими знаннями вона до нас приїхала. Не дивлячись ні на що, до кожної дитини ми знайдемо підхід. Ми знаємо ситуацію. Все буде добре», — обіцяє директорка.

Фото Facebook Лілія Чернецька

Під час першого уроку дитина виходила на платформу «Класрум», знайомиться з класним керівником, зі своїм класом, вчителями. На початку навчального року, якщо дозволять обставини, вона зустріне офлайн свій клас і буде навчатися в стінах школи.

«Якщо дитина приїхала до нашого міста і не має із собою ні комп’ютера, ні смартфона, в нашій школі є можливість інформаційної підтримки  кожної дитини, яка до нас прибула. Кабінет інформатики повністю облаштований. Ми надаємо можливість користуватися нашою комп’ютерною технікою, щоб дитина виходила на навчання онлайн», — розповіла Лілія Чернецька.

Для 9-класників наша школа вже подала документи на те, щоб їм були видані свідоцтва у середині червня. Випускники проходять реєстрацію на Національний мультипредметний тест, де вказують інше місце проживання (місто Павлоград), і в нашому місті будуть проходити НМТ.

Сюжет «Павлоградської телерадіокомпанії»: