У Павлограді визначили, де навчатимуться старшокласники

3211

У місті триває освітня реформа. Про її наступний етап розповіла начальниця відділу освіти Ірина Дем’яненко.

Вона пояснила, що першу частину реформи «Нова українська школа» Павлоград вже пройшов — створили ліцеї та гімназії. Тепер потрібно запровадити другий етап — обрати академічні ліцеї для навчання старшокласників.

«Згідно з положенням про академічні ліцеї, наше місто з населенням 100 тис. мешканців може мати два таких заклади. Минулого року на сесії Павлоградської міської ради було визначено, що у нас академічними залишаться ліцей №1 і Павлоградський міський ліцей. Їх повинно вистачити, аби забезпечити навчання учнів 10-12 класів», — пояснила пані Ірина.

Вона зауважила, що наразі вже потрібно готувати ці заклади: наповнювати матеріально-технічну базу, робити ремонти. Адже незабаром у старшу школу підуть діти, які першими почали навчатися за програмою НУШ у місті.

«Але є постанова, яка забороняє під час війни поточні ремонти, закупівлю обладнання і т.п. Тому будемо виходити з того, що можемо робити. Раніше ще діяла вимога обов’язково мати при академічних ліцеях гуртожиток. Та зараз її скасували, бо сусідні громади також зможуть створювати у себе такі академічні заклади», — зазначила начальниця відділу освіти.