У павлоградських супермаркетах зникла з продажу сіль

3258
Фото_ ДП Артемсіль

Найбільший виробник солі — держпідприємтство «Артемсіль», не працює через розташування у зоні бойових дій (м. Соледар, Донецька область).  Продуктові мережі стверджують, що перекриють імпортом українську сіль, але можуть бути тимчасові перебої з постачанням. Вже зараз в онлайн-маркетах великих магазинів товару немає в наявності.

На цьому тлі зростає цінник – згідно з інформацією споживачів, у Києві на ринку сіль 1,5 кг відпускали за 40 грн, а в немережевих магазинах – близько 70 грн. Вже сьогодні у павлоградських супермаркетах сіль було не знайти. Люди переживають, щоб її завезли хоча б до сезону консервацій.

Видобуток солі зупинився у квітні, заявив 23 травня в.о. директора «Артемсіль» Віктор Юрін. Окрім «Артемсолі», в Україні є ще один виробник солі – Дрогобицька солеварня, де видобувають продукт методом випарювання. Обсяги видобутку там значно менші. Зараз купити сіль на Дрогобицькому підприємстві не можна. Воно працює на держзамовлення, це все, на що вистачає їхніх потужностей.

Сіль в українські супермаркети будуть завозити з Румунії, Турції. А зупинку «Артемсолі» відчують і за кордоном, її купували Угорщина, Польща, Азербайджан, Молдова, Грузія та інші країни.