У Павлограді зменшилася кількість приватних підприємців: малий бізнес вкотре закликав місцеву владу не заважати розвитку бізнесу (ВІДЕО)

177

У 2014 році кількість суб’єктів підприємництва у Павлограді склала 7 901 (з них 5 597 — фізичні особи). У 2013 році їх кількість була на 1 180 більше.

«На розвиток бізнесу впливає ряд факторів, до яких відносять політичну та економічну нестабільність в країні, нестабільність законодавства у сфері підприємництва, високий рівень оподаткування, відсутність механізмів кредитування», — вважає заступник міського голови Сергій Остренко.

P1310627

За його словами, за кожного найманого робітника підприємець має сплачувати близько 2,5 тис. грн податків, а високі відсоткові ставки кредитів не дають можливості отримати стартовий капітал для ведення бізнесу.

Вчора на засіданні міськвиконкому до міської адміністрації Павлограда звернулися місцеві підприємці, яких хвилювали відсутність здорової конкуренції у сфері ритуальних послуг, земельні питання, проблеми встановлення касових апаратів та небажання депутатів міської ради реально сприяти розвитку бізнесу, принаймні не заважати.

Заступник міського голови Анатолій Вершина пообіцяв, що міськвиконком разом з підприємцями напишуть звернення до Кабінету Міністрів щодо перегляду постанови про обов’язкове використання касових апаратів для третьої групи платників єдиного податку.

Вартість касового апарату складає орієнтовно 3,5 тис. грн. В Україні існує лише 18 операторів, які надають відповідні касові апарати.

P1310624