13 шкіл Західного Донбасу отримали гранти на поліпшення енергоефективності (ФОТО)

256

В минулу п’ятницю у Дніпропетровську пройшла церемонія нагородження переможців обласного конкурсу «Енергозбереження задля майбутнього» проекту ДТЕК «Енергоефективні школи».

Церемонію відкривали голова обласної ради Євгеній Удод, директор департаменту промисловості, підприємництва та інвестицій Дніпропетровської міської ради Олександр Гондар та начальник Департаменту сталого розвитку ДТЕК Вікторія Гриб.

P1300442

P1300461

«Для дітей організували цілий ряд спеціальних уроків, присвячених енергозбереженню. Вони відвідали з екскурсіями електростанцію, де на власні очі побачили, як виробляється енергія. Тепер школи мають ресурс на проводження енергоефективних заходів, щоб зекономити кошти і скерувати іх у потрібне русло», — прокоментував голова Дніпропетровської обласної ради Євгеній Удод.

P1300421

загружено

Дітям та педагогам вручали грошові сертифікати і дипломи. Переможених не було — кожна школа отримала грант на проведення енергоефективних заходів.

«Для енергоефективної країни треба вкладати інвестиції, а найкращі інвестиції у майбутнє — це діти», — вважає Олександр Гондар.

Першими нагороджували учнів 20-ти шкіл міста Дніпропетровська. При співфінансуванні проектів кампанією ДТЕК та Дніпропетровських міськради і  облради п’ять шкіл-переможців отримали гранти по 90 тис. грн, ще п’ять шкіл — по 60 тис. грн,  інші десять — по 35 тис. грн.  Ці кошти будуть спрямовані на реалізацію енергоефективних проектів школярів (утеплення окремих кабінетів, заміну вікон та дверей, тощо).

P1300490

«Не дивлячись на важку ситуацію в країні, кампанія ДТЕК у співпраці з обласною владою змогла забезпечити опалювальний період. Один зі способів, що може допомогти вирішити важку енергетичну ситуацію — це енергоефективність. Лише завдяки конкурсу серед шкіл Дніпропетровської області вдалося зекономити 17% електроенергії. Якщо ми хочемо бути європейською країною — нам треба бути європейцями в побуті», — сказала у вступному слові Вікторія Гриб.

P1300436

P1300462

Павлоград на церемонії нагородження представляв заступник міського голови Сергій Остренко, Першотравенськ — заступник міського голови Світлана Аксьонова, Павлоградський район — голова районної ради Вадим Булгаков.

P1300467

Перше місце серед 17 шкіл Дніпропетровської області (13 шкіл Західного Донбасу, 2 школи м. Зеленодольськ, 2 школи м. Енергодар) зайняла Хорошівська школа Петропавлівського району та отримала грант на суму 40 тис. грн. До п’ятірки переможців увійшла В’язівоцька школа Павлоградського району і також отримала 40 тис. грн.

Першотравенські школи №3 та №4, Павлоградська школа №19 та отримали срібні сертифікати на суму 30 тис. грн.

Тернівські школі №1, №5 та №6, Павлоградська школа №1, Булахівська, Новодачинська, Межиричська школи Павлоградського району та Самарська школа Петропавлівського району отримали бронзові сертифікати на суму 20 тис. грн.

Подарунки також отримали юні режисери, що знімали короткометражні мультфільми та рольові фільми про економію енергії в побуті.

«В цьому році кампанії ДТЕК виповнюється 10 років. За ці 10 років кампанія інвестувала 10 млрд грн у проекти сталого розвитку, один з яких — «Енергоефективні школи», — наголосила Вікторія Гриб.

Після церемонії нагородження на дітей очікував ще один сюрприз — екскурсія на катері по Дніпру.

gdMUMakrSlo