Павлоград отримав медичного обладнання на 10 млн грн

359

Павлоград отримав понад п’ять тонн медобладнання на 10 млн грн від американських благодійників. Про це повідомляє Павлоградська міська рада.

Реанімаційний інвентар і монітори контролю життєвих показників, апарати ЕКГ, системи для ендоскопії, ПЛР-аналізатори, а також витратні матеріали та обладнання для облаштування терапевтичного відділення міськлікарні №1 надійшло від американського благодійного фонду MedWish International.

Ініціаторами та координаторами пошуку і доставки вантажу стали народна депутатка Вікторія Гриб, засновник благодійної організації Ukraine Aid Денніс ДеСантіс та очільник міста Павлоград Анатолій Вершина.

«Ми з нетерпінням очікували на допомогу від MedWish та Ukraine Aid. Щиро вдячні американським друзям та команді Вікторії Гриб за підтримку. Усе обладнання та медичний інвентар вже працює на користь громади», — каже головний лікар лікарні №1 Сергій Олійник.

У Сполучених Штатах пошук медичного обладнання координував засновник Ukraine Aid Денніс ДеСантіс. За його словами, з перших днів повномасштабного вторгнення українці захопили серця американців рішучістю та жагою до спротиву.

«Важливо, аби наша підтримка продовжувалася не тільки на мілітарному, але й на цивільному рівні — це внесок команди Ukraine Aid в українську перемогу», — зауважив Денніс ДеСантіс.

Через страйк польських перевізників гуманітарка дісталась до міста важким шляхом, але все ж таки дісталась — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Німецькі благодійники співпрацюють з Павлоградом