У Павлограді пенсіонери вчилися… долати свої страхи (ВІДЕО)

915

У Павлограді проходять креативні заняття для «студенток» Університету третього покоління при Територіальному центрі соціального обслуговування — літніх людей, які продовжують вести активний спосіб життя, відвідувати різні заняття. Одне з таких — трансформаційне малювання за авторською методикою Івана Новікова.

«Це моя розробка, моя техніка… Це є результатом війни, як це не прикро усвідомлювати. Треба було кудись дівати свої емоції,  почав розробляти цю техніку,  загалом розробив більше 20 різноманітних технік», — каже фасилітатор заходу Іван Новіков.

Під час заняття жінки намагалися за допомогою паперу та олівців «трансформувати» таку емоцію, як страх — намалювати її, розфарбувати, придумати, на що схожий їхній малюнок, що допомагає не думати про страх або боротися з ним. У кожного вийшло своє зоображення. Хтось перетворив страх на покривало, бутерброд, капелюх Арлекіна, навіть тропічну росмлину і помело…

Одна з учасниць, пані Антоніна, приїхала в Павлоград з Бахмута. Пережила і госпіталь, і переїзди. Зараз їй не вистачає спілкування, тож такі заняття дуже важливі.

Довідка Павлоград.dp.ua:

Фасилітатор — це людина, яка допомагає групі людей ефективніше працювати разом.