Павлоградська міськрада подала позов на Інститут Національної пам’яті

1068

Історія з перейменуванням Павлограда не завершилася. Його, разом з таким містами, як Южне, Южноукраїнськ, Синельникове і Первомайськ, виокремили з постанови.

«Ми вважаємо, що місто назване на честь святого Павла. Але хтось вніс наше місто в список на перейменування і на якій підставі  — відповідь на це питання ми не можемо отримати від Інституту національної пам’яті вже більше року. Спочатку з’явився список, потім ― експертна комісія, потім ― комісія, яка є дорадчим органом. Так хто включив Павлоград у список на перейменування? Дайте нам підтвердження, що Павлоград названий на честь «спадкоємця російського престолу Павла». Хоча навіть є указ Катерини Другої про позбавлення його спадкоємства престолу. Нема підтверджень, що наше місто названо на честь цього Павла», ― сказав міський голова Анатолій Вершина.

За його словами, міська влада подала позов на Український інститут Національної пам’яті, щоб виключити місто зі списку на перейменування.

У Павлограді навіть перенесли День міста у День апостолів Петра і Павла — 29 червня.

«Ми вважаємо, що Український інститут Національної пам’яті України діяв непрофесійно і з порушенням процедур. Ми направили позов в адміністративний суд про те, що незаконно внесене місто в реєстр на перейменування і з вимогою виключити його», ― зазначив Анатолій Вершина.

Справу розглядатиме адміністративний суд Київщини.

Він навів приклад, що в Одеському районі село Надеждівка захотіло перейменуватися на «Шампань», але після листа з Посольства Франції — місто виключили зі списку на перейменування.