Українцям відключатимуть світло за борги: хто перший у списку

1379
Фото з відкритих джерел

Українцям, що заборгували, почнуть відключати електроенергію. Парламент скасував мораторій.

Постачальник електроенергії компанія Yasno, яка входить в енергохолдинг ДТЕК, розпочне відключення боржників з кінця січня. Про це повідомив гендиректор компанії Yasno Сергій Коваленко. Перші відключення розпочнуться десь 29 січня, зазначив він.

«Так, Кабмін дозволив відключати. Повірте, у нас є кейси, коли людина має кілька квартир і по одній з них — багатотисячний борг, попри війну. Зовсім не розумію, чому пенсіонери можуть платити, а вона — ні.

Ми не будемо відключати всіх підряд. У нас є чіткі критерії й по сумі, і по “віку” заборгованості. Наразі таких кандидатів на відключення понад 70 тисяч у Київі та Дніпропетровській області і їхній загальний борг становить понад 600 млн грн», ― написав Сергій Коваленко у Фейсбуці.

За словами Коваленка, YASNO не буде відключати всю Україну, оскільки компанія працює з приватними клієнтами лише у Києві та на Дніпропетровщині. Також Коваленко зазначив, що відключення будуть відбуватися у два етапи. Споживачів будуть обов’язково попереджати про відключення. Спочатку надсилатимуть СМС, робитимуть розсилки у Viber-чатах і дзвонитимуть, а потім будуть попереджати офіційним документом. Загалом у споживачів буде 10 днів, щоб погасити борг.

«Якщо ви не живете у квартирі — уточніть свої показання, передавайте їх коректно і щомісяця, тоді боргу не буде», — додав Коваленко.