На Дніпропетровщині зафіксували сальмонельоз у закладі харчування

869
Фото www.rivneprod.gov.ua

Нещодавно фахівці зафіксували кілька випадків захворювання на сальмонельоз. Джерела інфекції виявили в одному із закладів громадського харчування у Дніпрі, розповіли на брифінгу в обласній військовій адміністрації.

«У результаті епідрозслідування виявили низку недоліків. Незадовільний стан приміщень, продукти невідомого походження, порушення режиму дезінфекції. Також у закладі не контролювали умови зберігання та якість харчів, не боролися зі шкідниками», — зазначила головний спеціаліст управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Маргарита Малишева.

Держпродспоживслужба вилучила продукти без маркування: курятину та яйця. Закладу дали 10 робочих днів, щоб усунути порушення. Склали адміністративний протокол.

Фахівці кажуть — аби запобігти кишковим інфекціям, необхідно дотримуватися правил гігієни, технології приготування страв, умов і термінів зберігання продуктів харчування, не вживати питну воду з невідомих джерел. А ще — не купувати продукти у місцях стихійної торгівлі.

Серед ознак захворювання — розлади шлунково-кишкового тракту, підвищення температури, головний біль, слабкість та зневоднення.