Переселенці з фронтової Авдіївки відзначили  у Павлограді День міста (ФОТО)

441

У Павлограді зареєструвалися 272 переселенця з містечка Авдіївка Донецької області. Ініціативні представники Авдіївської громади впроваджують у місті різноманітні проєкти. Так, 8 вересня у міській бібліотеці провели зустріч, присвячену 245-річчю Авдіївки.

«Наше місто має зв’язки з Павлоградом. Наприклад, саме в Авдіївці бере початок річка Вовча», — розказала Тетяна Переверзєва, директорка народного музею м. Авдіївка. Вона розповіла присутнім про історії Авдіївки і презентувала книгу, в якій описані історії з життя авдіївців.

Авдіївка, як і Павлоград, була створена як козацький зимівник. В середині 20 століття почав створюватися Авдіївський коксохімічний завод, до міста приїхало багато робочих з росії, але у місті залишалися жити нащадки козаків.

Завтра, 9 вересня, бажаючих запрошують спробувати «візитівку» Авдіївки — Авдіївську кашу. Дізнатися рецепт і покуштувати цю народну страву можна буде об 11:00 у Інтеграційному просторі  на вул. Полтавська 129 оф. 206 (будівля колишньої Автостанції).