В Павлограді презентували Авдіївську кашу

1105

Днями в Павлограді презентували Авдіївську кашу, елемент Нематеріальної культурної спадщини, який внесено до Національного переліку. Про це повідомили у відділі культури Авдіївської міської ради.

На презентації було багато жителів Авдіївської громади, які наразі живуть в Павлограді і районі.  Каша стала  гарним приводом згадати історію і легенди рідного міста, знайомі місця і близьких людей.

В ході заходу розповіли цікавий факт — р. Вовча, які протікає через Павлоград, бере свій початок саме в районі Авдіївки.

Авдіївську кашу внесли до переліку «Фуд-гід Україною», там же можна знайти рецепт. Ще наприкінці XIX сторіччя авдіївські господині вигадали поживну страву з рису, яєць та масла, щоб ставити на стіл на поминальні обіди та на свята. Для каші традиційно використовують тільки продукти вищого ґатунку, а процес приготування триває близько чотирьох годин.

Довідково:

Проєкт реалізується ГО «Сила ідей», ГО «Точка доступу», ГО «Центр інноваційного розвитку «Персона», ГО «Діалог гласності» за сприяння Програми розвитку ООН та за фінансової підтримки Європейського Союзу в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру.