Павлограду передали «соціальне таксі» для маломобільних людей (ФОТО)

402

Цього тижня Благодійний фонд «Право на захист» передав два спеціалізовані автомобілі для перевезення маломобільних людей громадам Дніпропетровської області – Софіївській і Павлоградській. Загалом Фонд передав шість таких автомобілів. Крім Дніпропетровщини, їх отримали громади на Буковині та Київщині.

«Наявність спеціально обладнаного авто не просто вирішує певну потребу маломобільних людей та осіб з інвалідністю, а підвищує рівень якості життя у громаді загалом. Адже безперешкодний доступ до базових послуг має бути однією з основ сучасного українського суспільства», каже проєктна менеджерка Консорціуму Реагування від БФ «Право на захист» Катерина Задоєнко.

Павлоград є одним з найбільших міст Дніпропетровської області. Зараз тут перебувають на обліку 19 тис. внутрішньо переміщених осіб, також понад 10 тис. людей з інвалідністю.

«Я сам з Лисичанська, у мене є ампутація кінцівки. Дуже дякую Фонду за надане авто», каже місцевий мешканець Володимир Мамченко.

У Павлограді є багато закладів та установ, які регулярно мають відвідувати маломобільні люди та особи з інвалідністю. Зокрема, міський територіальний центр соціального обслуговування. Протягом року він надає допомогу понад 1000 осіб, тому наявність автотранспортного засобу є дуже значущою для людей.

“І серед переселенців, і серед місцевих мешканців багато людей з інвалідністю. Особливої уваги потребують ті, хто не може пересуватись без візка. Тому спеціалізований транспорт дуже важливий для комфортного пересування людей у нашій громаді”, каже директорка Павлоградського міського територіального центру Наталя Мирошниченко.

Довідка Павлоград.dp.ua:

Передачі автомобілів відбулись в межах проєкту “Задоволення нагальних багатогалузевих гуманітарних потреб внутрішньо переміщених осіб та постраждалого від конфлікту населення в Україні” від БФ “Право на захист” як партнера Консорціуму Реагування (Ukraine Response Consortium), координованого міжнародною благодійною організацією ACTED. Програма здійснюється за фінансової підтримки Бюро гуманітарної допомоги USAID (BHA).