Суд випустив під заставу шахрайку, яка виманила у пенсіонера близько 1,4 млн грн

824

Павлоградський міськрайонний суд продовжує розглядати справу про шахрайство. У березні 2023 року жінка, уродженка м. Горлівка,  мати трьох дітей, прийшла до квартири пенсіонера у Павлограді і виманила 600 тис. грн., 17 тис. доларів та 3 тис. євро.

Читайте також: Поліцейські Павлограда затримали серійну шахрайку

Спрацювала «стандартна» схема — шахрайка представилася співробітницею банку, сказала, що у пенсіонера зберігаються фальшиві гроші і їх треба замінити. Пенсіонер добровільно поклав свої гроші в конверт, а назад отримав конверт… з серветками.

Підозрювану вдалося затримати вже майже на кордоні — на пункті пропуску у Львівській області.

12 липня,  у зв’язку з неявкою одного з захисників обвинувачної на засідання, Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області був змушений перенести розгляд кримінального провадження.

До того ж, на підставі ухвали Дніпровського апеляційного суду,  в звʼязку із внесенням застави, обвинувачена звільнена з-під варти. Як вказано в ухвалі суду, застава складає 1 476 200 грн.

Навіть після внесення застави жінка зобов’язана прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора, суду; не відлучатися без дозволу слідчого, прокурора, суду з населеного пункту, в якому підозрювана проживає чи перебуває, повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи, здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в`їзд в Україну.

Наступне судове засідання призначено на 6 вересня 2023 року 11:00.