Винесли новий вирок співробітнику Vodafon, який зняв вокзал Павлограда після прильоту

1778

Дніпровський апеляційний суд виніс новий вирок чоловікові, який передавав представнику росії скриншоти карти із координатами будівель військової частини Нацгвардії й фото наслідків обстрілів залізничного вокзалу в Павлограді. Про це йдеться у вироку суду.

Суд першої інстанції виніс вирок — 10 років позбавлення волі за статтею про незаконне поширення інформації про місцезнаходження Збройних сил України з метою її надання представнику іноземної держави. Проте апеляційний суд визнав чоловіка винним у державній зраді, а це вже інша стаття Кримінального кодексу України.

За матеріалами справи, навесні 2022-го чоловік спілкувався у месенджерах з представником  головного розвідувального управління Генерального штабу рф. Передавав йому фото військових об’єктів і наслідків «прильотів».

В апеляційному суді обвинувачений, як і раніше, свою провину не визнав. Він повторив свої попередні показання, що працював інженером «Водафон України». Наприкінці березня 2022 року він нібито виїжджав на огляд місця розміщення обладнання для потреб Нацгвардії України й проводив зйомку на місцевості, оскільки це було необхідно для його роботи.

Через декілька тижнів він на вокзалі станції «Павлоград-1» на мосту над залізничними коліями, він, начебто, переймаючись за думку громади, щоб з’ясувати чи все виконується правильно, зняв на відео наслідки ракетного удару, ремонтні роботи, пошкоджені вагони. Того ж дня у Дніпрі він зняв колону військової техніки і пояснював це тим, що хвилювався, що ця техніка стоїть на узбіччі біля житлових будинків. Переписку зі співробітником ГУР ГШ рф він вважає сфальсифікованою.

Проте суд вважає, що проти чоловіка є всі докази. За новим вироком суду чоловік відбуватиме 15 років за ґратами.

Обвинувачений підтвердив, що хоче потрапити в списки людей, яких можуть передати до росії в рамках обмінів.