Благодійники допомогли війську зробити пересувні лазні (ФОТО)

322

Благодійний Фонд «РІЙ» — фонд Сухопутним військам ЗСУ передав два мобільні лазне-пральні комплекси на передову. Передача відбулася у Павлограді.

Такі комплекси скорочено називають МЛПК. Вони утеплені та мають душ, пральні  та сушильні машини. Вони можуть працювати автономно, бо забезпечені генераторами та котлами на дровах. За допомогою котла на дровах, за 40 хвилин можна розігрити воду. Бокс може як підключатися до мережі, так і працювати від генераторів. Комплекси мають систему фільтрації. Одночасно можуть приймати душ 4 людини. Бокс, в першу чергу, розрахований на зимовий час. Коли на вулиці -15 градусів, то всередині температура досягає +20 градусів.

«Наш благодійний фонд займається покращенням побуту військових на передовій. Ми створюємо продукти, власноруч виготовляємо. Є спальні системи зразків НАТО, мобільні лазні», — каже директорка благодійного фонду «Рій» Діана Ільницька.

Діана зазначає, що місію фонду вони бачать саме у допомозі військовим відновити сили через нормальний побут — душ, сон і т.п.

Фонд існує за донати. Один комплекс вартує 460 тис. грн. За наявності фінансування, фонд готовий робити до 10 комплексів на місяць. Проєкт реалізують у співпраці з командуванням логістики Сухопутних військ ЗСУ.  Підрозділи Сухопутних військ надають морські контейнери та причепи, які фонд комплектує та перетворює на МЛПК.

«В нашій бригаді була потреба в мобільних лазнє-пральних комплексах, і буде надалі. Це потрібно, щоб швидко відновлюватися фізично — прийняти душ, попрати речі і бути готовим до виконання завдань, які наближають перемогу», — прокоментував помічник начальники служби забезпечення 66-бригади, лейтенант Євгеній Гурцик.

Як розповів Ярема Віталій, начальник тилу командування логістики Сухопутних військ ЗСУ розповів, що завдяки зібраним коштам, війська отримали ще два МЛПК, але потреба в них ще існує.