Павлоградські кінологи-пошуковці беруть участь у зйомках документального фільму

529

У Херсонській області стартував процес зйомок фільму «Шукачі загублених душ», про що у Фейсбуці повідомила режисерка Катерина Стрельченко.

«Цього разу не було представників ЗМІ, а тарілку (яку все ж таки довезли!) розбили просто посеред зруйнованого села разом з Павлоградський пошуково – рятувальний кінологічний загін «Антарес», представниками ГП «На щиті», Воєнно-історичний центр «Пам’ять і слава», саперами і, звісно, чотирьохлапими помічниками», — написала Катерина.

Два дні знімальна група провела з командою, в якої пошуковий процес відпрацьований до автоматизму.

«В мене стояв ком у горлі, коли я чула розповіді місцевих про окупацію, приниження, знущання, смерті. Люди повертаються і намагаються хоч якось відбудувати своє житло. Розбита сількогосподарська техніка, школи, дитячі садочки, будинки культури, парки, що швидко заростають травою. Хати без дахів, без стін і… квітучі троянди та мальви, які майорять яскравими плямами на тлі розвалених стін. Портрет Шевченка у кабінеті, в який вже ніколи не повернуться учні. Цуценята у покинутій школі (маму роздерли інші собаки), жінка, що багато місяців розшукує свого закатованого окупантами чоловіка… Їй важко дивитися в очі і так хочеться допомогти.

Спека. Звук прильотів. І пошуковці, і собаки важко працюють. Шукають, щоб повернути із небуття тих, кого люблять і чекають…», — пише режисерка.