Першотравенець передавав ворогу інформацію про українські літаки

2730

Мешканець Першотравенська виявився колаборантом. Очікуючи «приходу» окупантів до його міста, він надав згоду співробітнику фсб рф допомагати у зборі даних про українську армію. Про це повідомляє прокуратура Дніпропетровської області.

Чоловік фіксував рух української авіації, розташування аеродромів та блокпостів. У текстових повідомлення він зазначав час прольоту, напрям, кількість та модель літаків. Повідомлення надсилав через «Телеграм», а гроші за зраду отримував на картку. За кожне виконане завдання російський агент отримував від свого «куратора» з фсб до 4 тис. грн. Для конспірації гроші зраднику переказували за допомогою криптовалютного гаманця.

Також в Службі безпеки України додають, що зрадник передавав загарбникам локації військкоматів і намагався виявити залізничні лінії, які задіяні для постачання боєприпасів на фронт. Для виконання розвідзавдань виїжджав на місцевість, де приховано спостерігав за об’єктами, а також розпитував потрібну йому інформацію у людей.

Читайте також: На суді павлоградець, який писав про «русский Крым», визнав провину

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта виявлено мобільний телефон і планшет, які він використовував для комунікації з фсб.

Колаборанту вже повідомили про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Його тримають під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.