У Павлограді зберуть сесію міськради для надання допомоги постраждалим від ракетного удару: що відомо

1564

У Павлограді пройшло засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, присвячене ракетному обстрілу в ніч на 1 травня.

Комісія вирішила провести невідкладні аварійно-рятувальні та відновлювальні роботи; організувати охорону громадського порядку та збереження майна в зоні надзвичайної ситуації і забезпечити  фінансування заходів з ліквідації НС та надання матеріальної допомоги постраждалим.

«Потужна ракетна атака, який здійснив ворог на території Дніпропетровщини. Постраждали найбільш Павлоградський район, Павлоград, Вербківська, Юріївська, Межиріцька громади. У Павлограді пошкоджено промислове підприємтство, 24 багатоповерхівки, 80 приватних житлових будинків, 9 закладів шкільної та дошкільної освіти, 5 магазинів, 1 банківська установа та 1 амбулаторія», — розповів Володимир Орлов, перший заступник голова ДніпроОВА.

Працює оперативний штаб, комісія. Люди пишуть заяви щодо наслідків обстрілу. Завтра пройде сесія Павлоградської міської ради, де будуть вирішувати питання щодо допомоги з місцевого бюджету.

«Ми теж не будемо осторонь людей м. Павлоград і району, які зазнали ушкоджень», — сказав Володимир Орлов.

Читайте також: Павлограду готові виділити кошти з обласного бюджету, — голова облради Лукашук

У Вербківській громаді пошкоджено майже 40 житлових будинків, у Юр’ївській – 2, у Межиріцькій громаді пошкоджено школу.

Наразі відомо про 34 постраждалих. Дві жінки 45-ти та 55-ти років знаходяться у реанімації. В них переломи ребер, закриті черепно-мозкові травми.  Але лікарі дають щодо них обнадійливі прогнози.

«Зранку я йшла по своєму району і не бачила жодного будинку, де б всі вікна вціліли. У деяких людей повиривало балкони, вікна разом з рамами, просто жах», — розповідає мешканка Павлограда Дар’я.

Читайте також: Павлоградців просять звернути увагу на тварин, переляканих після обстрілів: алгоритм дій

На сел. ім. 18 вересня зараз відсутнє світло.