Директор лікарні ім. Мечникова розповів про стан павлоградської кінологині Лариси Борисенко

2398

Лариса Борисенко прийшла до тями в обласній клінічній лікарні м. Мечникова. Про це розповів генеральний директор лікарні Сергій Риженко.

Читайте також: Відома павлоградська кінологиня Лариса Борисенко з напарником підірвалися на розтяжці

«Коли гемоглобін 17, внутрішня кровотеча і бездиханне тіло на апараті, без ознак життя завозять в реанімаційну залу, здається, що це кінець.  Не залишаючи надії, реаніматологи Мечникова лили кров та рятували життя», — написав він на Фейсбук-сторінці.

Ларисі 52 роки, мешкає в Павлограді. Від 2013 року займається пошуком зниклих безвісти в складі організації «На щиті». З 2017 року очолює волонтерську рятувально-пошукову групу «Антарес», займаються пошуком живих, а також тіл загиблих і зниклих безвісти.

26 березня працювала разом з напарником 19-річним В’ячеславом в Харківській області на деокупованій території, де спрацювала розтяжка.

«З початку вона почула попереджувальний сигнал, а потім полум’я та вибух. З великою крововтратою, в комі була евакуйована до лікарні Мечникова. Госпіталізована в реанімацію. Множинні осколкові поранення, опіки на нозі, пошкоджено судини нижніх кінцівок. Сьогодні під ранок екстубована (знята з апарата ШВЛ), почала тихенько розмовляти. Вражає її холодна витримка, жадоба до життя та до справи, яка так необхідна для всіх українців – пошук загиблих та безвісті зниклих героїв», — зазначив Риженко.

У В’ячеслава Майбороди, її напарника, — множинні осколки, поранення верхніх і нижніх кінцівок. Знаходиться в травматології, стан середньої важкості. 

Сергій Риженко подякував харківським лікарям та лікарям «швидкої», які зробили все вчасно та професійно для рятування життя.