Мобілізація в Україні: Резніков розповів, що план ще не завершений

847
Фото yaizakon.com.ua

Міністр оборони Олексій Резніков розповів про ситуацію з мобілізацією в Україні. За його словами, мобілізаційний план, який затвердили на початку російського повномасштабного вторгнення, ще навіть не завершили. Про це він повідомив в інтерв’ю LIGA.net.

Відповідаючи на запитання, за яким принципом зараз відбувається відбір кандидатів на мобілізацію, голова оборонного відомства сказав:

«У Генштабу є потреба. Він чітко знає необхідну кількість водіїв, стрільців,  операторів, артилеристів, снайперів. Генштаб визначає завдання воєнкомам: план та категорії фахівців».

Також голова Міноборони зазначив, що на сьогодні особливо важливе питання лідерства в армії.

«Союзники пропонують лідерські курси молодших командирів, середніх командирів та сержантів. Адже саме сержанти — це кістяк армії. Ми майже 30 років жили в парадигмі, що на нас ніхто не нападе. І для багатьох вишів військова кафедра була формальністю», — зазначив Резніков.

Нагадаємо, що воєнний стан в Україні оголосили минулого року після початку повномасштабного вторгнення Росії. Тоді ж було оголошено загальну мобілізацію, яка триває і досі.

Читайте також: У Міноборони пропонують відмінити строкову службу. Що замість неї?