У Міноборони пропонують відмінити строкову службу. Що замість неї?

840
Фото https://www.facebook.com/reznikovoleksii

В Україні необхідно виробити концепцію армії резервістів, яка буде схожа на те, що зроблено у Швейцарії та Ізраїлі: кожен військовозобов’язаний має щороку протягом місяця на зборах вдосконалювати військові навички.

Така ідея входить у плани Міноборони, які погоджені з прем’єром та схвалені президентом, повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

Він переконаний, що після майбутньої перемоги українцям потрібно бути напоготові з таким агресивним сусідом.

Він вважає, що «можливо, строкова служба нам більше не потрібна». Однак натомість кожна молода людина з 18 років має проходити спецкурси підготовки: медицина, стрільби, окопи, злагодження, і далі навчається на кого хоче, але раз на рік проходить місячні курси зі спеціалізації.

«Хочеш бути кулеметником — розвивайся як кулеметник. Хочеш бути оператором дронів — давай. Ходити в тир — ця культура має бути. Повинні працювати тири, щоб усі вміли вправно користуватися вогнепальною зброєю», — зазначив міністр оборони.

Також він виступає за офіційно зареєстровану вогнепальну зброя (після перевірок у психіатра, нарколога та правоохоронців):

«Коли ворог знатиме, що кожен повнолітній українець може дістати з-під ліжка автомат і чинити опір, він 10 разів подумає».

Через війну в Україні з 24 лютого 2022 триває мобілізація, а призов строковиків до кінця війни скасовано.