Дарують творчість ВПО та військовим: як працює театр Павлограда під час війни

363

З початку війни Павлоградський драматичний театр ім. Захави не тільки продовжив роботу, але і несе гуманітарну місію. Актори не раз виступали для дітей, які з батьками виїхал із зони бойових дій. Крім цього, щотижня вони дають концерти для військових, які лікуються у госпіталі.

Про це Павлоград.dp.ua розповів режисер театру Борис Рева.

«Щотижня актори і студійці виїжджали до закладів освіти, гуртожитків, модульного містечка. Зараз для військових робимо програми — вірші, пісні», — каже Борис Рева.

Він зазначає, що люди дуже цікавляться театром, мистецтвом. Можливо, втомилися від новин та однотипної інформації.

«Люди тягнуться до мистецтва. Віршів, музики. Потребують емоційної розрядки, натхнення. Люди підходять після вистав, дякують.

Коли ми виступаємо перед бійцями, то навіть військові медики кажуть, що це допомагає йти на поправку. Людям треба «переключитися», відволіктися від лікарняної атмосфери. Поряд їхні побратими, вони неначе завжди знаходяться в окопах, «застрягають» у цьому моменті і завжди думають про це. А коли йде переключення — вірші, пісні, постановки, вони починають згадувати, що таке життя. Це важливо взагалі для всіх», — розповідає Борис Рева.

Фрагменти спектаклів

Крім цього, співробітники театру допомагають у Гуманітарному центрі у Будинку ветеранів.

Контакти театру:

Адреса: вул. Харківська, 65, тел. 099 36 75 008; 099 127 48 32 (Viber)

Інстаграм: https://www.instagram.com/teatr3axavu/

Художній керівник театру — Заслужений діяч мистецтв України Рева А.А.

Читайте також: Знайомство з Павлоградом: місцевий музей проводить екскурсії, арт-терапії і квести для приїжджих

Читайте також: «Від серця до серця»: Павлоградські бібліотеки беруть участь у проєктах та благодійних акціях для переселенців