Знайомство з Павлоградом: місцевий музей проводить екскурсії, арт-терапії і квести для приїжджих

371

У мирний час, коли люди приїжджають до нового міста, вони з цікавістю йдуть у місцевий музей. З початком війни у Павлоградський історико краєзнавчий музей також потягнулися люди, які вимушено стали мешканцями нашого міста. Наукові співробітники підрахували, що проведено більше 200 екскурсій для ВПО з Харкова, Ізюма, Бахмута, Лисичанська, Бердянська, Маріуполя, Сватово, Краматорська, Волновахи, Херсона та інших міст.

Щотижня музей проводить різні заходи: інтерактивні авторські екскурсії, виставки. Впроваджують і нові форми роботи – квести, пленери, майстер-класи, арт-терапії. Деякі з них спрямовані на поліпшення психічного та емоційного стану. Так, в рамках проєкту «Дитяча посмішка» ДТЕК «Енерго» проводилися арт-терапія з глиною; квести.

«Дуже багато відвідувачів діляться своїми історіями. Велику повагу викликає сила духу наших співвітчизників, які не дивлячись на  виклик війни знаходять у собі сили почати життя на новому місці. Кожна історія є для нас унікальною та цінною, — розповідає директорка Павлоградського історико-краєзнавчого музею Анастасія Шаня. — Наприклад, пан Вадим, лікар за професією, мусив покинути окуповане місто і почати все з нуля. Тепер він працює в нашому місті, і в вільний час знаходить енергію та натхнення для живопису. Його чудові роботи вже є складовою фондів нашого музею. Подружжя Сладкові, покинувши рідний Маріуполь, приймають активну участь в культурному житті міста і ведуть творчий телеграм канал «Сучасна Україна». Такі історії особливо надихають».

У колективу музею дуже багато ідей на 2023 рік. Наукові співробітники вже розробляють серію квестів, майстер-класів. Відвідувачів чекає багато цікавого. Наприклад, майстер-клас з виготовлення сувенірних свічок із натуральних матеріалів.

«Такий майстер клас буде цікавим для всіх членів родини. Всі секрети розкривати поки що не будемо. Але слідкуйте за нами в соцмережах – ми обов’язково будемо публікувати афіши до наших заходів», — анонсували музейники.

Музей у Фейсбуці  

Музей в Інстаграмі

Музей у Youtube

Адреса: м. Павлоград, пров. Музейний, 8

e-mail: pavlogradmuseum@i.ua

Музей працює: понеділок-четвер з 8:00 до 16:45, п’ятниця з 8:00 до 15:45, субота 9:00 до 16:45, вихідний – неділя.