Стало відомо, як розвивається Павлоградський водозабір

1208
Фото bwater

У Павлограді розпочали роботи щодо розвитку Павлоградського водозабору — видобутку води з родовища прісної води. В 2022 році виділено 9,5 млн грн для комунального підприємства «Павлоградтрансенерго» (цьому підприємству передали водозабір на баланс). Закуплені італійські насоси. Планують запустити 6 скважин. Зараз вода качається з кількох скважин для потреб військовослужбовців.

«На водозаборі 4 резервуара по 2 тис. куб м. Вони були замулені, їх вичистили, дезінфікували. Від цих скважин нові мережі, насоси. При необхідності зможемо добувати 3 тис. кубів води. Взимку Павлоград споживає близько 8 тис. кубів на добу», — розповів мер міста Анатолій Вершина.

Завдяки розташування майданчика «Павлоградводоканала», навіть при відключені електроенергії воду деякий час можна подавати на місто з невеликим тиском. Діставатиме до 1-3 поверхів.

«Якщо підкачувати воду ще з нашого водозабору, то, можливо, по годинам зможемо подавати воду. Але ми ще не тестували цю систему», — каже Анатолій Вершина.

Які запаси води знаходяться під землею — невідомо.

«Цю воду треба берегти, як якісну питну воду», — вважає міський голова.

Вже є ідея розливати воду Павлоградського водозабору в пляшки, як ринок збуту використовувати заклади освіти і підприємства «ДТЕК Павлоградвугілля». Також у планах — створити систему бюветів у Павлограді.

Читайте також: Павлоград прийняв у власність громади ще один водозабір