Павлоград погасив мільйонні борги, що тягнулися ще з дев’яностих

1818
Фото novostroev

У 2022 році капітальні ремонти в Україні не проводяться через війну. Капітальні видатки заборонені. Гроші, які у Павлограді мали піти на капремонти, спрямували на погашення боргів комунальних підприємств за минулі роки.

Про це повідомив міський голова Анатолій Вершина.

«Ліквідували заборгованість по договору реструктуризації «Павлоградводоканала» за електроенергію. Заборгованість зі штрафами і пенями була 52 млн. Ми домовилися погасити тіло боргу, а штрафи та пені списали. Погасили 36 млн грн», — розповів міський голова.

По договору реструктуризації між «Павлоградводоканалом» і «ДЗД» теж запропонували погасити борг без штрафів і пені. Це 1,3 млн грн. Рішення буде прийнято найближчим часом.

«90% неплатників і за воду, і за тепло — це люди, які можуть сплачувати. Люди можуть купувати в день пачку цигарок за 70-80 грн, а сплатити 40 грн за сміття для них — це дорого. Або купити чашку кави за 35 грн, але не сплачувати 35 грн за куб води… Якби люди сплачували, ми би не витрачали кошти на компенсацію з бюджету», — зазначив міський голова.

«Павлоградтеплоенерго» отримало фінпідтримки 45,5 млн грн. Це дало можливість розрахуватися за газ і запустити опалювальний сезон.

Людей просять сплачувати за комунальні послуги вчасно, щоб місто не накопичувало борги.

Читайте також: В наступному році можуть суттєво вирости тарифи на воду, — НКРЕКП