«Укренерго» повідомило про ситуацію в енергетиці станом на 19 грудня

721
На Київщині вночі 19 грудня рятувальники ліквідують наслідки атак дронів

19 грудня в енергосистемі України склалася важка ситуація. Всю ніч ворожі БПЛА намагалися прорватися на енергооб’єкти по всій країні. Завдякироботі Повітряних сил оборони ворог своєї мети в повному обсязі не досяг, але є кілька влучань в об’єкти інфраструктури.

Про це повідомили в «Укренерго».

«Підрозділи ДСНС зараз працюють над ліквідацією наслідків обстрілів. Там, де це зараз можливо, ремонтні бригади вже оцінюють обсяг пошкоджень та розпочинають ремонтно-аварійні роботи. Також в південному та східному регіонах ворог піддав артилерійському обстрілу деокуповані райони, є пошкодження», — повідомили в компанії.

Наразі найскладніша ситуація склалась в центральному, східному та дніпровському регіонах. Дніпропетровщина — у списку областей, де введені аварійні відключення.

«Пріоритетно заживлені об’єкти критичної інфраструктури, відновлення енергопостачання побутовим споживачам може зайняти тривалий час», — попередили в «Укренерго».

Про відключення попередив і голова обласної ради Микола Лукашук:

«Через зниження температури повітря в «Укренерго» прогнозують збільшення дефіциту електроенергії протягом наступних днів. Тому відключення триватимуть. Будь ласка, будьте до цього готові».

Читайте також: Завтра «Укренерго» прогнозує значний дефіцит електроенергії: яка причина