Ахметов торік ймовірно купив двоповерховий пентхаус у Лондоні за $122 млн — ЗМІ

482
Фото УНІАН

Найбагатший українець Рінат Ахметов у 2022-му ймовірно придбав двоповерховий пентхаус у комплексі Chelsea Barracks в Лондоні за $122 млн. Угоду було оформлено через офшорну компанію Gelion, пише Forbes з посиланням на нове розслідування Міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів.

У липні 2021 року Ахметов через зареєстровану на Британських Віргінських островах компанію Gelion Properties Ltd., бенефіціарним власником якої він є, зобов’язався придбати двоповерховий пентхаус за близько $122 млн у комплексі Chelsea Barracks у Лондоні.

Продаж відбувся наступного, 2022 року, свідчать документи. Ціна включає не лише пентхаус, але й кілька паркувальних місць та додаткові складські приміщення.

Розслідувачі отримали доступ до листування між співробітниками компаній Cypcodirect і кіпрського PwC з позначками «терміново» і «конфіденційно». З них випливає, що компанія Gelion буде використана для купівлі пентхауса, щоб забезпечити «конфіденційність» Ахметова, не вносячи його ім’я до британського реєстру публічної власності.

Ахметов не відповів на запитання ICIJ щодо придбання лондонського пентхауса через компанію «Геліон». Він відмовився коментувати «будь-які інвестиції або транзакції, які могли відбутися або не відбутися, а також їхній статус».