Зігрітися і приготувати їжу: цікаві лайфхаки для виживання без електрики

1390
Curious young bearded man sitting in camping tent and reading book with flashlight in dark living room

Сьогодні в Україні можна будь-якої миті можна опинитися без світла, води й тепла. Тому кожному важливо знати прості та способи впоратися з побутовими незручностями.

Якщо з крана не тече вода

Запастися технічною водою, щоб помити руки, можна і потрібно заздалегідь. А щоб було зручно мити руки і вмиватися, можна використовувати кран для пляшки з питною водою, який працює від акумулятора. У коментарях стверджують, що його можна зарядити від повербанку.

@vkosovskiy

Зато супер зручно! 👌🏻 #лайфхак #лайфхакидлядома #рек

♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Також можна придбати пластиковий рукомийник.

Хтось рекомендує гріти їжу над свічками, а щасливі власники камінів і печей готують та розігрівають їжу на них. А ще один спосіб — постелити кілька шарів фольги на дно каструлі або глибокої сковороди.

Покладіть на фольгу вугілля та підпаліть. На такому імпровізованому багатті можна приготувати все, що завгодно.

Як приготувати їжу, якщо у вас електроплита

@gregorydonchik13 #blackout #cooking #ukraine🇺🇦 #pasta ♬ In This Shirt – The Irrepressibles

Як зігрітися у квартирі без опалення

Якщо у вас холодні батареї і температура в квартирі опустилася вже нижче 10 градусів, вихід є — дістаньте намет і встановіть його в кімнаті.

У квартирі не потрібно, щоб намет витримував напір дощу, вітру. Потрібний просто ізолят, тому годиться і найпростіший намет.

Готуючись до перебування у квартирі без опалення, головне – подбати про відсутність протягів. Одягати краще речі на розмір більші, щоб не знерухомлювати себе.

Що більше шарів повітря між твоєю шкірою і зовнішнім світом, то краще. Тоненька фліска, шерстяний светр і куртка краще, ніж пуховик.

Досить ефективні — шерстяні шкарпетки.

Важливо, щоб місце, на якому ви спите, було утеплене. Якщо матрац весь день стояв без діла, то ввечері ви спочатку починаєте гріти матрац, а потім уже зігріваєте тіло. Тому краще постелити на матрац каремат чи надувний килимок. Вони не дадуть теплу втікати.

Як зробити свічку, яка довго горітиме, своїми руками

Звісно, свічку можна купити, але ніхто не знає, скільки свічок вам знадобиться. Тому краще навчитися робити свічки з води та олії власноруч. Тим більше, що вони виходять такими гарними.

Читайте також: Це треба знати: 6 обігрівачів, що працюють без електрики